بازیافت پسماندها محصولات کشاورزی

بازیافت پسماندهای محصولات کشاورزی

 

پسماندهای کشاورزی به پسماندهای ناشی از فعالیتهای تولیدی در بخش کشاورزی از قبیل فضولات، لاشه حیوانات (دام ، طیور و آبزیان) و محصولات کشاورزی فاسد یا غیر قابل مصرف گفته می شود.

مراحل مدیریتی در پسماندهای کشاورزی شامل جلوگیری از تولید، کاهش در مبداء، استفاده مجدد، بازیافت، کمپوست و دفع می باشد. از مهمترین روشهای مدیریتی به عمل آمده در این زمینه می تواند شامل استفاده از پسماندهای کشاورزی در تولید محصولات دارویی و آرایشی، تهیه خوراک انسان، خوراک دام و تولید کود باشد.

مدیریت پسماندهای کشاورزی ، ششمین همایش ملی و نمایشگاه تخصصی مهندسی محیط زیست ، غریب مجیدی

بازیافت پسماندها محصولات کشاورزی

سالانه ۶۰۰ هزار ماده شیمیایی از انواع آفت کش ها به میزان ۵٫۲ میلیون تن در سراسر جهان مصرف می شود. برآوردهای سازمان بهداشت جهانی حاکی است که نزدیک به سه میلیون مسمومیت ناشی از آفت کش ها در جهان اتفاق می افتد. از سوی دیگر مصرف سموم دفع آفات و کودهای شیمیایی در مناطق کشاورزی ایران، باعث رشد سرطان در این مناطق شده است. سموم و پسماندهای کشاورزی، خطرناک ترین آلوده کننده های آب و خاک هستند که تا سال ها در محیط باقی می مانند لذا دفع صحیح و بهداشتی پسماندهای کشاورزی گام مهمی در عرصه محیط زیست به شمار می آید.

 

نمونه های موفق متعددی در چند سال گذشته برای جلوگیری از هدر رفت ضایعات و پسماندهای کشاورزی معرفی شده که می تواند الگوی مناسبی برای شروع این امر مهم باشد.

فرآوری هسته خرما و تولید محصولات سلامت محور و ارگانیک

کاشت گیاهان دارویی ، شروعی به قدمت قرن ها

محصولات ارگانیک و طبیعی از هسته خرما

ابداع روش جدید در استخراج ” روغن هسته خرما “ و تولید محصولات مراقبت از پوست و مو حاوی این روغن خاص و شفابخش در کنار تولید ” پودر هسته خرما “ و ” دمنوش هسته خرما “ ، ایجاد ارزش افزوده و استفاده بهینه از این ضایعات محصولات باغی است که در گذشته حداکثر استفاده از آن برای خوراک دام بوده است.

این داستان ادامه دارد ...

نظر

1 − یک =